16.7.07

Kyllä Joroisilla on mukavaa!

Joroisten reissu on sitten takanapäin ja se oli tänä vuonna kaksipäiväinen kun Roosa osallistui perjantaina lasten triathlonin 11-12 -vuotiaiden sarjaan.

Roosan kisa meni aika lailla odotusten mukaisesti. 100 metrin uinti tehtiin kahtena lenkkinä ja välillä käytiin rannalla juoksemassa uinnin maalin kautta toiselle lenkille. Uinnissa Roosa olisi voinut startata vähän paremmalta paikalta - nyt edestä lähteneet nuoremmat olivat vähän jarruna alussa.


Lastenkin startti on räjähtävä.

Vaihto sujui ripeästi ja 3.5 km:n pyöräily kulki tosi hyvin. Kilometrin juoksun jälkeen Roosalla oli vähän pistoksia, joten vauhtia piti löysätä. Loppujuoksu kulki sitten taas hyvin. Kokonaisuutena siis oikein hyvä suoritus!


Roosan pyöräily oli vauhdikasta.



Juoksun lopussa piti jo puristaa.

Seuraavan kerran Roosa on viivalla jo viikon kuluttua Kuopiossa!

***

Omat fiilikset ennen kisaa olivat vähän sekavat. Periaatteessa kunto tuntui hyvältä mutta hengityselimistön ongelmat juuri ennen kisaa nakersivat luottamusta omiin kykyihin.

1900 metrin uinti lähti kuitenkin aika mukavasti liikeelle. Uintiosuus oli kaksi 950 metrin lenkkiä ja uin ensimmäisen lenkin aika reippaasti. Toisella osuudella vauhti tasoittui (tahtomattani), mutta kokonaisaika 36.19 oli kuitenkin tyydyttävä.

Ensimmäisessä vaihdossa tapahtui kuitenkin sitten se, mikä on verottanut aikaani ennenkin - eli VAIHTO OLI KÄSITTÄMÄTTÖN HIDAS. Käytin tänäkin vuonna vaihtoihin n. 12 minuuttia. Tällä kertaa en löytänyt ensin varustepussista laseja, jotka olivat sujahtaneet pyöräilykenkien sisään piiloon. Sen jälkeen kun lasit löytyivät niin sukat olivat hukassa paidan sisällä yms yms. Täytyy varmaan alkaa treenaamaan myös vaatteiden pukemista ja riisumista :) Jotain on kuitenkin tehtävä, että vaihtoihin tulisi sujuvuutta!

Pyöräilyosuuden alussa sykkeet olivat huolestuttavasti korkealla (160-170), mutta jo kymmenen minuutin kuluttua sykkeet laskivat normaaliksi ja loppumatka pyöräilystä menikin sitten sykealueella 145-155. Pyöräily oli todella kevyen tuntuista ja pyrin hieman 'jarruttelemaan' ja säästelemään juoksuosuudelle koko ajan. Tasaisella ajoin nopeudella 34-37 ja ylämäissa mentiin sitten hiljempaa. Pyöräily tehtiin viitenä lenkkinä ja pyöräilin alusta loppuun saakka tasaisesti kaikki kierrokset keskinopeudella 32.5 km/h.

Varsinainen pyöräilyaika oli oman mittarini mukaan 2 h 51 min ja kilometrejä mittariin tuli vähän vajaat 94 km. Vaihtojen kanssa pyöräilyaika olikin sitten yli 3 h 3 min, eli kilpakumppaneille tuli annettua hitaiden vaihtojen myötä aika paljon tasoitusta!

Lisämausteen pyöräilyyn toi vesisade, joka oli välillä kovaakin. Liukkaalla tiellä sattui sitten muutama kaatuminenkin ja renkaitakin puhkesi paljon. Omaan pyöräilysuoritukseen sade ei kuitenkaan vaikuttanut.

Juoksuosuudelle vaihto sujui onneksi hieman nopeammin kuin uinti-pyöräilyvaihto. Lähdin aika nöyränä 21.1 km:n juoksuun, joka juostiin neljänä reilun viiden kilometrin lenkkinä. Lenkin alussa oli maastossa juostava osuus, joka oli paikoitellen aikamoista mutavelliä rankasta sateesta johtuen. Pehmeä alusta teki juoksusta aika haastavaa ja vauhtia oli vaikea pitää yllä.

Juoksun ensimmäinen kierros oli todella helpon tuntuinen ja eikä pyöräilyn rasitukset tuntuneet ollenkaan! Toinenkin kierros meni vielä kevyesti, mutta sen jälkeen oli aloitettava työnteko. Pystyin juoksemaan neljä kierrosta varsin tasaisesti eli juoksuvauhtiin väsymys ei vaikuttanut, mutta viimeiselle kympille on saatava lisää kovuutta, jotta vauhtia pystyy kiristämään. Juoksun loppuaika 2 h 2 min jäi jonkin verran tavoitteesta juuri lopun pehmeydestä johtuen.

Koko kisan loppuaika 5 h 42 min jäi jonkin verran tavoitteesta. Raskas keli vaikutti varmasti hieman loppuaikaan, mutta vielä pitää henkistä kovuutta saada juoksun loppukilometreille lisää. Pyöräilyssäkin pitää uskaltaa vielä nostaa vauhtia, sillä nyt tuntui, että pyöräilyssä tuli passailtua vähän liikaakin. Kokonaisuuteen on pakko olla kuitenkin tyytyväinen. Järjestelyt
pelasivat taas hienosti, siitä iso kiitos järjestäjille! Ja reitin varrella oli mukavasti kannustusta niinkuin Joroisilla taitaa aina olla! Kiitokset myös kaikille kisakumppaneille hienosta kisasta!

Ensi vuonna taas uudestaan!

Ei kommentteja: