20.7.09

Finntriathlon 2009, Joroinen

uinti 1,9km, pyöräily 90 km, juoksu 21,1 km



blood
sweat
and
tears
that's all it takes...



Yllämainittu teksti oli lippusessa, joka oli Joroisten kisan Finisher-paidassa. Joroisten triathlon-juhla on siis taas takanapäin ja täytyy myöntää, että taas kerran oli Joroisille järjestetty hieno tapahtuma! Järjestelyt pelasivat loistavasti ja sää oli mitä mainioin; kun kilpailijoitakin on vielä kolmisen sataa, niin on pakko myöntää, että Suomen hienoin triathlon-tapahtuma siitä syntyy.

Oma kisa lähti mukavasti käyntiin, kun sain hyvin uintirytmistä kiinni, vaikka varsinkin uinnin alussa oli ahdasta ja omalla reviirillä oli ylimääräisiä käsiä ja jalkoja ylenpalttisesti. Uin ensimmäisen 950 metrin kierroksen rennosti ja yritin hieman kiristää vauhtia toisella kierroksella. 1,9 km uinnin loppuaika 34 minuuttia ja risat oli ihan tyydyttävä.

Uinti-pyöräily vaihto meni taas totuttuun tapaan pitkäksi, kun kaikki tavarat leviävät pitkin vaihtoaluetta, märkäpuku on liimautunut keinoihoksi päälle eikä pyöräilykengät suostu menemään jalkaan. No, ei kai siinä mennyt kuin reilut pari minuuttia hukkaan. Itse pyöräily lähti mukavasti käyntiin vaikka sykkeet karkasivat alussa huolestuttavan korkealle. Löysin heti pyöräilyn alussa sopivan selän yleisen sarjan kilpailijasta, joten perään vain - toki peesirajan puitteissa. Pyöräily tuntui ihan hyvältä ja fiilis oli pyöräilyosuudella sen mukainen! Pyöräilyn aikana tankkaus urheilujuomalla ja geeleillä sujui ongelmitta, ainoa ongelma koko matkalla oli viimeisen kierroksen loppupuolella, kun ketju putosi eturattaalta pois ja jouduin säätämään hetken, ennenkuin pääsin jatkamaan matkaa. Ajoaika 90 km matkalla oli oman mittarin mukaan 2 h 41 minuuttia eli keskinopeus oli n. 34 km/h. Tähän päälle tulevat tietysti vielä vaihdot eli n. 6 minuuttia ekstraa...

Pyöräily-juoksu vaihtokin kesti, kun päätin laittaa juoksuun sukat (pyöräilin ilman sukkia) ja tankkasin rauhassa ylimääräisen geelin ja hieman juotavaa. Juoksun alussa alaselkä tuntui olevan pahasti jumissa, mutta pohkeiden ja reisien krampit muodostuivat kuitenkin juoksuosuuden varsinaiseksi ongelmaksi. Lähdin tavoittelemaan 21.1 km juoksussa 1.45 loppuaikaa, mutta kramppien vuoksi jouduin luopumaan tavoitteesta heti alkumatkasta. Juoksun jälkeen jalat olivat todella kipeät. No meni juoksu sentään alle kahden tunnin (1:56:47).

Loppuaikaan 5 h 18 min olen tyytyväinen, eli kisaa ennen asetettu tavoite 5:20 alituksesta toteutui. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia!



Mistä näitä uimareita oikein tulee?


Aikataulun tarkistus - aikataulussa ollaan!


1,9 km uinnin jälkeen kohti 90 km pyörälenkkiä


Pyörä kulki onneksi suunnitelmien mukaan ja hauskaa oli!


Pyöritystä...


Urheilujuomaa, urheilujuomaa!


Juoksun puoliväli lähestyy...


Reilu vitonen vielä jäljellä...



Loppukiri


Maalissa jalat rikki


Palauttavaa tankkausta Teholla.

Ei kommentteja: