18.7.12

Joroinen 2012

Joroisten kisa on jälleen takana päin ja taas kerran maaliviivalle saakka päästiin, vaikka tällä kertaa matka olikin normaalia tuskaisempaa. Puolen vuoden harjoittelutauko syksyllä ja talvella ei ainakaan auttanut asiaa.

Hain vauhtia Joroisten kisaan viikkoa aikaisemmin järjestetystä Iisalmen yötriathlonista. Yötriathlonissa kävi jo selväksi, että juoksu tulee olemaan tahmeaa. Sprinttimatkalla sain pidettyä pyöräilyn vielä kohtuullisen hyvänä, mutta enpä olisi uskonut, että pidemmällä matkalla pyöräilyn kanssakin voi tulla niin paljon ongelmia.

Joroisten uintiin starttasin hyvältä lähtöpaikalta rauhallisella alkuvauhdilla. Tuuli järvellä oli kova ja reitti oli hieman ylimittainen. Uinti kuitenkin eteni leppoisasti ja loppua kohti yritin kiristää vauhtia. Tuuli ja pidempi matka aiheuttivat sen, että viime vuoden uintiaika 32:30 vaihtui aikaan 36:41. Omasta mielestäni ihan kelvollinen tulos vähäisellä harjoittelulla.


Rauhallisen vaihdon jälkeen nappasin pyörän mukaan ja lähdin vanhasta tottumuksesta tavoittelemaan 34 keskinopeutta. Sykkeet olivat pyöräilyn alussa todella korkealla, mutta tämä on tuttua parin kilsan avovesiuinnin jälkeen. Tuuli oli tänä vuonna todella kova, en muista, että Joroisilla olisi koskaan ollut yhtä haastavat pyöräilyolosuhteet. 40km kohdalla alkoivat sitten etureidet kramppailemaan ja vauhtia oli pakko laskea. Kun vielä alaselkä oli todella jumissa aeroasennosta ajaen, niin soppa alkoi olemaan valmis. Ylämäet nousin putkelle, jotta saisin alaselkää leputeltua ja tällöin molemmat etureidet menivät kramppiin. Ja aeroasennossa taas alaselän kivut tekivät ajamisesta tuskaista. Loppumatkan pyörittelin suosiolla vähän rauhallisempaa vauhtia 3-4 hengen porukassa, jossa ajeltiin sopuisasti 10 metrin peesivälein. Pyöräreitti oli hieman ylimittainen mittarin näyttäessä 94 km lopussa.


Juoksu olikin sitten alusta asti kamppailua kramppeja ja kipuja vastaan. Koskaan ennen en ole juoksun huoltopisteillä kävellyt. Nyt kävelin. Koskaan ennen en ole puolimaratoniin käyttänyt yli kahta tuntia. Nyt käytin. Yritin ottaa huoltopisteiltä suolaa kramppien taltuttamiseksi, mutta sitkeästi kramppailu jatkui. Onneksi ei ollut täyden matkan kisa, olisi voinut jäädä maratonin jälkimmäinen puolisko juoksematta.


Loppuaika heikkeni edellisestä vuodesta yli puoli tuntia. Osittain tämä voidaan laittaa olosuhteiden piikkiin (kova tuuli, ylipitkät matkat), mutta pääosin toki kunto on vain vielä niin paljon huonompi kuin viime kesänä.

Hauska reissuhan tuo kuitenkin oli ja on hienoa, että treenikaveri Jannekin veti hienosti läpi ensimmäisen triathloninsa!

Loppukesän suunnitelmiin kuuluu vielä yksi puolimatkan kisa, nimittäin Kivitipun kansallinen puolimatkan triathlon (uinti 1900 m / pyöräily 90 km / 21,1 km). Nähdään siellä!



2 kommenttia:

Jani H kirjoitti...

Moro Tommi ja onnittelut hienosta suorituksesta! Minkälainen loppuaika muodostui pyöräosuudelta?

Anonyymi kirjoitti...

Upea aihe pistää ajattelemaan. Kiitti tästä blogista.
Also visit my blog post ... sähkötupakkakauppa